pinjaman koperasi Pinjaman Koperasi Kakitangan Kerajaan 2019

Pinjaman Peribadi Koperasi adalah di antara produk dan perkhidmatan utama yang ditawarkan oleh beberapa koperasi terkemuka di Malaysia pada Sekali lagi pada tahun 2019 ini.

Ianya menjadi pilihan utama Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam yang berjawatan tetap bagi mendapatkan kemudahan Pembiayaan Peribadi dari koperasi berbanding dari bank-bank tempatan yang turut menawarkan perkhidmatan yang sama. Secara tidak langsung situasi ini meningkatkan lagi permintaan kepada perkhidmatan Pinjaman Peribadi yang ditawarkan oleh koperasi.

Ini berlaku kerana Bank Negara Malaysia bermula dari tahun 2013 telah mengeluarkan garis panduan yang ketat kepada bank-bank tempatan dalam memberi kemudahan Pembiayaan Peribadi kepada Penjawat Awam & Kakitangan Kerajaan. Secara tidak langsung menyukarkan pemohon untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut.

pinjaman koperasi terbaik

Kelebihan Pinjaman Peribadi Koperasi Penjawat Awam

Diantara kelebihan dan kelonggaran yang diberikan di dalam permohonan Pinjaman Koperasi pada tahun 2019 ialah  :

  1. Sehingga 60% Potongan Gaji
  2. Tidak Perlu Penjamin.
  3. Terima Pemohon Yang Mempunyai Rekod Ccris Termasuk Ccris P.T.P.T.N
  4. Terima Pemohon dengan rekod Ctos @ Blacklist*
  5. Terima Pemohon Yang Berdaftar Dibawah AKPK
  6. Komitmen luar pemohon Tidak Perlu Diambil Kira Dalam Kiraan Kelayakan Pinjaman.
  7. Jumlah Pinjaman Maksimum Rm 200,000.00

pinjaman peribadi koperasi

Ini secara tidak langsung menarik minat pemohon untuk mendapatkan kemudahan pinjaman dan pembiayaan peribadi dari pihak Koperasi berbanding bank tempatan.

Berbeza dengan kemudahan pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh bank tempatan. Pihak pengurusan bank akan mengambil kira semua komitment luar pemohon dan juga segala rekod pinjaman pemohon kerana terikat dengan garis panduan yang diberikan oleh Bank Negara Malaysia kepada bank-bank tempatan. Secara tidak langsung menyukarkan pemohon untuk mendapatkan kemudahan Pembiayaan Peribadi dari bank tempatan.

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad – Kowamas

logo kowamas

Kowamas adalah diantara koperasi terkemuka yang bergiat aktif didalam menawarkan produk dan perkhidmatan Pinjaman Peribadi Koperasi pada tahun 2019 kepada Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam di Malaysia. Produk tersebut dikenali dengan nama e-Wawasan. 

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas), (dahulunya dikenali sebagai Koperasi Lepan Kabu Berhad) telah ditubuhkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998. Penglibatan awal koperasi dimasa itu adalah berkisar dalam perniagaan retail di Kuala Krai dan Kota Bharu, Kelantan

Dengan menawarkan kadar keuntungan yang kompetitif, produk e-Wawasan menjadi pilihan utama oleh Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam dalam mendapatkan kemudahan Pembiayaan Peribadi.

Kami Bantu Anda

Kami sedia bantu anda dengan memberikan konsultasi berkaitan dengan Pinjaman Peribadi Koperasi. Anda tidak perlu gusar kerana perkhidmatan kami adalah percuma. Anda juga boleh mendapatkan khidmat  nasihat berkaitan penstrukturan semula kewangan anda. Pihak kami tidak akan mengenakan sebarang caj perkhidmatan konsultasi kepada kepada anda sepanjang tempoh kelulusan permohonan pinjaman peribadi koperasi anda.

Semak kelayakan pinjaman anda sekarang.

SEMAK KELAYAKAN

Kami terima permohonan pinjaman kakitangan kerajaan dari negeri berikut:
✓ Negeri Perlis ✓ Negeri Kedah ✓ Negeri Perak ✓ Negeri Pulau Pinang ✓ Negeri Selangor ✓ Negeri Melaka ✓ Negeri Sembilan ✓ Negeri Johor ✓ Negeri Pahang ✓ Negeri Terengganu ✓ Negeri Kelantan ✓ Negeri Sabah ✓ Negeri Sarawak ✓ Kuala Lumpur ✓ Wilayah Persekutuan