Koperasi Wawasan Malaysia Berhad – Kowamas

logo kowamas

Kowamas adalah diantara koperasi terkemuka yang bergiat aktif didalam menawarkan produk dan perkhidmatan Pinjaman Peribadi Koperasi kepada Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam di Malaysia. Produk tersebut dikenali dengan nama e-Wawasan.

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas), (dahulunya dikenali sebagai Koperasi Lepan Kabu Berhad) telah ditubuhkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998. Penglibatan awal koperasi dimasa itu adalah berkisar dalam perniagaan retail di Kuala Krai dan Kota Bharu, Kelantan

Dengan menawarkan kadar keuntungan yang kompetitif, produk e-Wawasan menjadi pilihan utama oleh Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam di Malaysia dalam mendapatkan kemudahan Pembiayaan Peribadi.

Produk e-Wawasan

e-wawasan

Produk e-Wawasan merupakan produk Pinjaman Koperasi yang ditawarkan oleh Koperasi Wawasan Malaysia Berhad. Ia merupakan produk yang telah banyak membantu Kakitangan Kerajaan dan Penjawat awam di Malaysia dalam mendapatkan kemudahan Pinjaman Peribadi setelah permohonan mereka ditolak oleh Bank Tempatan.

Ia mendapat sambutan yang baik di kalangan Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam. Ini kerana produk e-Wawasan telah banyak membantu pemohon di kalangan Kakitangan Kerajaan di Malaysia mendapatkan kemudahan Pinjaman Peribadi Koperasi sesuai dengan keperluan dan kelayakan pemohon.

Kelebihan Produk e-Wawasan

pembiayaan peribadi koperasi

Di antara kelebihan utama produk e-Wawasan yang menjadi tarikan kepada Kakitangan Kerajaan dan Penjawat Awam ialah :

  • Terima pemohon yang mempunyai rekod Ccris termasuk Ccris Ptptn
  • Terima pemohon yang disenarai hitam ( Ctos @ Blacklist ) dengan syarat :-
    • Ctos tidak melebihi Rm 30,000 pada 1 akaun @
    • Ctos tidak melebihi Rm 50,000 terkumpul pada 3 akaun
  • Tidak kira segala komitment luar pemohon
  • Minimum gaji kasar untuk memohon ialah Rm 1,500.00
  • Telah berkhidmat sekurang-kurangnya 1 tahun didalam jabatan @ kementerian.
  • Sehingga 60% kelayakan potongan gaji

Ini secara tidak langsung menjadikan permintaan kepada produk e-Wawasan lebih tinggi berbanding dengan permintaan Pinjaman Peribadi yang ditawarkan oleh bank tempatan.

pinjaman koperasi terbaik

Mohon Segera Hari ini

Kami sedia bantu anda dengan memberikan konsultasi berkaitan dengan Pinjaman Peribadi Koperasi. Anda tidak perlu gusar kerana perkhidmatan kami adalah percuma. Anda juga boleh mendapatkan khidmat  nasihat berkaitan penstrukturan semula kewangan anda. Pihak kami tidak akan mengenakan sebarang caj perkhidmatan konsultasi kepada kepada anda sepanjang tempoh kelulusan permohonan pinjaman peribadi koperasi anda.

MOHON SEKARANG